Kontrasti

Në qiellin e vërenjtur

rastësisht një rreze dielli që përshkon
sikur prej syrit të saj.

Sa bukur dukej kontrasti
qielli i bërë burg i zi e
sytë e saj shkëlqenin
si dy margaritar të pagdhendur
që refraktonin
breze t’ndryshme gjatësie valore
të dritës si një përrallë e këndshme,
si një gurgullimë përroi e
zëri i saj ngatërrohej jo rrallë herë
me cicërrimat e kanarinës dhe flautës.

Published by amurati

I am a software developer, translator and poetry writer soon also a novel to be turned into a movie

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.