Pas situatës që gjendemi tani, një nga zgjidhjet optimale për momentin e tanishëm do të ishte që të shpartallohej ky parlament dhe shteti të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme sepse gjendja e tanishme është tepër kaotike.  

Barikadimi i qeverisë e ka shpier gjendjen e tanishme sepse shihet qartë që është e pa aftë të qeverisë shtetin dhe me anë të forcës mundohet të na imponojë marrëveshjet e dëmshme që janë nisur nga Hashim Thaçi e përfunduar nga Isa Mustafa. Kjo, është shumë veprim shumë i ultë dhe krijon edhe më shumë paqartësi dhe mendoj se pas këtyre veprimeve përsëri masa të njerëzve do ta ta lëshojnë Kosovën pasi që e panë shumë mirë punën e djehshme.

Shihet qartë nga ana e pushtetit që mundohet që me anë të shantazheve të krijoj trysni te popullata që të pranoj të papranueshëm Bashkësi e komunave me popullësi serbe. Gjithashtu, demarkacioni me Malin e Zi, do të duhej të miratohej nga Parlamenti, i cili tani për tani është jo funksional. Këto dy gjëra do të duhej edhe Gjykata Kushtetuese t’i trajtonte si lëndë që cënojnë Kushtetutën e Republikës së Kosovës e cila garanton që të gjithë qytetarët e Kosovës janë të barabartë, ndërsa me anë të këtyre marrëveshjeve po krijohen dy entitete, thjeshtë një Republika Serbe e dyta në Ballkan.

Që të mos shkojë vendi në luftë civile, presidenti ka autoritet dhe mandat ta shpartalloj parlamentin, zgjedhje të reja. Por, fatkeqësisht kjo e jona është marionetë e partisë në pushtet tash e ca vjet. Kështu që, një e ardhme e pa sigurt është në pamje jo fort larg.

Published by amurati

I am a software developer, translator and poetry writer soon also a novel to be turned into a movie

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: