iPhone 7 dhe 7 plus

Janë të pajisur me çipin A10 Fusion i cili është 64 bitësh dhe është i përbërë nga katër bërthama, ku dy bërthama janë më të fuqishme dhe konsumojnë më shumë energji për të kryer punë ndërsa dy të tjera janë të fuqishme por konsumojmë më pak energji kështu që proceset tani do të vlerësohen se a duan shumë fuqi ose pak fuqi përpunuese.

a10fusion

Me anë të këtij çipi A10 Fusion përdoruesit e këtij telefoni do të mund madje të luajnë edhe lojëra 3d si dhe në telefon mund të përdoren programe si Adobe LightRoom që është program për kompjuterë por në telefon mund t’i kryej 95  % të punëve në krahasim me kompjuter. Gjithashtu telefoni përmban dy altoparlantë, një në krye e një në fund dhe me këtë do të kenë përdoruesit një zë studio të muzikës, filmave apo edhe lojërave.

Çipi A10 Fusion ofron edhe mundësi të tjera, për shembull, shpejtësia maksimale e internetit përmes LTE është 450 MBPS por kjo varet prej shërbyesit të shërbimit telefonik që e posedoni.

iPhone 7 dhe 7 Plus do të ofrohen vetëm me këto kapacitete:

 • 32GB
 • 128GB dhe
 • 256GB

iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus mund të porositen që nga e premtja pra 9 shtator 2016 ndërsa blerja (në shitoret e Apple) që nga 13 shtatori

iPhone 7

 • Kamera e re ka stabilizim optik për imazhet – 6 elemente lenteje me f/1.8 aperture. 60% më i shpejtë se iPhone i mëparshëm.
 • iPhone 7 ka një aparat të vetëm lente;
 • Resistent nga uji dhe pluhurat.
 • Jetëgjatësi më të lartë të baterisë.
 • Vjen në ngjyrat:
  • Jet black,
  • black,
  • gold,
  • silver,
  • rose gold;
 • Kufjet do te lidhen nëpërmjet portit të furnizimit.

Një set i lirë vjen me telefonin, plus një përshtatës për të përdorur kufjet tradicionale 3.5mm.

iphone 7 plus
Kamera e re ka stabilizim optik per imazhet – 6 elemente lenteje me f / 1.8 aperture. 60% më i shpejtë se iPhone i mëparshëm.
Kamerë të dyfishtë
iPhone 7 Plus: efekti ‘portrait’ te kamera për të shtuar thellësinë dhe fushën e fotos.

 • Resistent nga uji dhe pluhurat.
 • Jetëgjatësi më të lartë të baterisë.
 • Vjen në ngjyrat:
  • Jet black,
  • black,
  • gold,
  • silver,
  • rose gold;
 • Kufjet do te lidhen nëpërmjet portit të furnizimit

Një set i lirë vjen me telefonin, plus një përshtatës për te përdorur kufjet tradicionale 3.5mm.

AirPods

Kufje pa tel (me një mikrofon) që kanë sensorë infra të kuqe që zbulojnë kur ata janë në veshin tuaj. AirPods pa tela përdorin çipin e ri të zhvilluar nga Apple të emërtuar W1 që mundëson komunikimin pa tela me telefonin si dhe Apple Watch.

Bateritë e fundit për 5 orë dhe AirPods të vijë me një rast të mbushjes që mban 24 orë të ngarkuar.

iOS 10

iOS 10 kishte veçori të shumta të reja ndër to spikatej programi i ri i kamerës në të cilën mund në kohë reale të shikosh pamje me thellësi si dhe pastaj ta zgjedhësh personin që do ta fotografosh dhe del fotografia shumë e mirë.

iOS 10 pritet të del në 13 shtator 2016 dhe sipas komunikatës së Apple iOS 10 ofrohet për telefonat që nga
ios10support
iOS 10 nuk do të ketë përkrahje për telefonat

 • iPhone 4S,
 • iPad 2 dhe
 • iPod touch 5th gen.

 

Published by amurati

I am a software developer, translator and poetry writer soon also a novel to be turned into a movie

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: