Përllogaritje

Serbia duhet të paguaj për secilin shqiptarë që nga 18 vjet deri në moshën 65 vjeçare për çdo shqiptarë që nga 1877 që është maltretuar deri në vrasje.Një mijë euro në muaj prej moshës 18 vjeçare deri në moshën 65 vjeç që do t’i kishin pasur. Dhe rrjedhimisht më ser ia nuk do të mund …

EU Enlargment to 37 states

In today’s meeting with several guys talking about EU Enlargment on the meeting there were people form Austria, Ukraine, North Macedonia. Initially, I had to tell something about me and Kosovo. Later, I told that I have worked on changing the goverment of Kosovo so we succeeded. Later I was asked if Kosovo supports Ukraine …

Ndërrimi i viteve 2021 në 2022

Që në fillim të pandemisë COVID-19 pata shkruar që dhuna familjare do të ketë rritje të madhe. Që nga fillimi i pandemisë keni pasur raste të shumta të dhunës familjare. Ka pasur edhe vrasje të gruas si dhe raste ku e gjithë familja është vrarë. Kjo temë duhet të trajtohet seriozisht edhe gjatë vitit 2022 …

Përse duhet të bëhet barasvlerësimi i diplomës së fakultetit nga Kosova

Secili shqiptarë që është nga trojet shqiptare që ka një diplomë të shkollimit universitar duhet t’a bëjë të barasvlefshme diplomën e studimeve. Me anë të këtij procesi do të mund të gjeni punë në profesionin tuaj. Procesi i baravlerësimit të diplomës kosovare e gjeni këtu Procesi i barasvlerësimit të diplomës së fakultetit

Disa nga pikat kyçe që do të bëheshin gjatë këtij mandati.

Rëndom, unë në blogun tim nuk shkruaj për politikë por rasti i 25 marsit 2020 nuk bënë ta merr rrota e historisë dhe të zhduket në eterin e pangopshëm e të na dukej se asgjë nuk ka ndodhur. Por ky shënim të duhet të lexohet dhe shpërndahet sa më shumë që të jetë i mundur. …

Sistemi i ujit SCADA dhe mungesa e ujit

Gati në çdo pranverë veriu i Shqipërisë për shkak të reshurave të mëdha që ndodhin edhe në Drinin e Bardhë edhe atë të Zi ndodh që të përfshihet në përmbytje apokaliptike duke lënë shumë familje pa kulm mbi kokë, të mbjellat shkatërrohen masivisht sepse ekziston mundësia e dëmtimit të stabilimenteve të prodhimit të energjisë elektrike. …

Ndotja e ambientit gjatë dimrit

Siç e dimë që përgjatë dimrit shumica dërmuese e qyteteve të Kosovës ngrohjen e bëjnë kryesisht me anë të drurit, së fundmi edhe me pelet, në zonat e pasura me qymyr si në Prishtinë, Fushë Kosovë e gjetiu me anë të qymyrit – Linjitit e disa me rrymë. Ndërsa ngrohja qendrore në Prishtinë dhe Gjakovë …

Kombi

Le të fillojmë me fazën e krijimit të kombeve diku nja 150 vite Kombi krijohet kur ka elemente unike kulturore/socilogjike/socio antropologjike/gjuhë, territor etj. Si të shkosh mbrapa para 1945 para se 30 % i territorit të Shqipërisë veriore iu dha Serbisë. Përveç tjerash kemi histori të përbashkët me Shqipërinë. Heronjtë mund mund të ndahen se …

Globalizimi dhe gjuhët; Globalization and the languages

Dje gjersa pija kafe në vendin e njëjtë, ishin ca të tjerë afër e flisnin për martesa, dukej se ishin nga jashtë. E një ndër gjërat që e theksuan është njohuria e gjuhës ose të arritur e të mësuar të gjuhës. Ato flisni në aspekti e integrimit të personit që do të martohej se nëse …

28 nëntor 2015 v2.

Pas situatës që gjendemi tani, një nga zgjidhjet optimale për momentin e tanishëm do të ishte që të shpartallohej ky parlament dhe shteti të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme sepse gjendja e tanishme është tepër kaotike.   Barikadimi i qeverisë e ka shpier gjendjen e tanishme sepse shihet qartë që është e pa aftë të qeverisë …