Serbia dhe “tregtia” e organeve gjatë 1998-1999

Kohëve të fundit shumë zëra qarkullojnë kinse gjatë luftës së popullit të Kosovës për mbijetesë në trojet e tyre shekullore e që Serbia në çdo mënyrë është munduar ta zhbëjë popullimin e shqiptarëve nga Kosova përkatësisht nga Ballkani. Serbia edhe më mundohet që me instrumente fiktive të shpik çdo gjë që është e mundur në …

Përvjetori i dytë i pavarësisë së Kosovës! Në pritje të ndodhive!

Përvjetori i dytë i pavarësisë së Kosovës. Në pritje të ndodhive! Sot, bëhen dy vite që nga shpallja e pavarësisë ë Kosovës, me që rast u dha fund pritjes shumë vjeçare dhe mundimeve të shumta që breza të shumtë me qëllim që të arrihej kjo. Shumë njerëz nuk arritën ta përjetonin pavarësinë e Kosovës ndonëse …

Kosova – realiteti: dje, sot dhe nesër

Tashmë kanë mbetur edhe ca ditë deri në përfundim të vitit kalendarik 2009. Në këtë artikull po mundohem të bëjë një përmbledhje të atyre ngjarjeve që kanë të bëjnë në relacionin Kosovë si dhe institucionet tjera ndërkombëtare siç është Bashkimi Evropian (BE), si dhe të tjera. Ky vit ka pasur edhe ngjarje të mira dhe …

Kaltërsia e skuqur The reddish azure

Kaltërsia e skuqurNë këtë muzgedhe dielli i skuqur në largësimë bën ta kthej mendjenprapë tek ti. Në një çastmbyll sytë!…një pulëbardhëfluturon aty pranë.Në veshin timklithma e sajmë rikujtonato mbrëmjekur shëtisnimdhe sodisnimperendimin e diellitdhe thonim sedashuria e jonëkurrë nuk do të perendojë!! Buzë detit,jam edhe sotdhe sodisatje larg, diku mbi detku hëna e lë shkëlqimin e …

%d bloggers like this: