Pandemia Corona / Bavaria shpall katastrofën / ndalimin e ngjarjeve dhe ndalimet e ndërmarrjeve 16 Mars 2020

 16. März 2020

Qeveria e Shtetit bavarez nën udhëheqjen e Kryeministrit Dr. Markus Söder njoftoi katastrofën për të gjithë Bavarinë sot për shkak të pandemisë korona. Për të luftuar përhapjen e mëtejshme të virusit të koronës, është i mundur kontrolli i qartë me ndërhyrjen qendrore dhe opsionet e hyrjes.

Sëmundja është shumë infektive. Ekziston një situatë shumë dinamike dhe serioze në të gjithë botën, në të gjithë Gjermaninë dhe Bavarinë, me një rritje të madhe të numrit të çështjeve brenda disa ditësh, madje edhe në Bavari. Njerëzit e moshuar në veçanti dhe ata me sëmundje themelore para-ekzistuese janë të prekur nga sëmundje serioze dhe mund të vdesin nga sëmundja. Meqenëse as vaksinimet nuk janë të disponueshme në muajt e ardhshëm, dhe as nuk është në dispozicion një terapi specifike, duhet të merren të gjitha masat për të ngadalësuar përhapjen në mënyrë që barra për sistemin e kujdesit shëndetësor të zvogëlohet dhe të sigurohet kujdesi mjekësor.

Janë marrë një sërë masash për të ngadalësuar përhapjen e virusit:

1. Ngjarjet dhe takimet janë të ndaluara në të gjithë vendin. Kjo nuk përfshin festime private në hapësira të përshtatshme, të përdorura private, ku të gjithë pjesëmarrësit kanë një marrëdhënie personale (familje, punë). Përjashtimet mund të jepen me kërkesë nga autoriteti përgjegjës administrativ i rrethit, me kusht që kjo të justifikohet në raste individuale nga pikëpamja e ligjit për mbrojtjen e infeksionit. Kjo vlen nga 17 Mars deri më 19 Prill, 2020 përfshirë.

2. Ndalohet funksionimi i të gjitha lehtësive që nuk shërbejnë për aktivitetet e nevojshme ditore, por për aktivitetet e kohës së lirë. Këto përfshijnë në veçanti institucionet e saunës dhe banjës, kinematë, dhomat e konferencave dhe ngjarjeve, klubet, baret dhe diskotekat, sallat e lojërave, teatrot, dhomat e klubeve, bordelet, muzetë, turnet e qyteteve, sallat e sporteve, sportet dhe terrenet e lojërave, studiot e fitnesit, bibliotekat, qendrat Wellness, Spas, shkollat ​​e vallëzimit, etj. Parqe të kafshëve, qendra argëtuese, qendra trajnimi dhe arsimimi të mëtutjeshëm, qendra arsimore për të rritur, shkolla muzikore dhe qendra rinore. Kjo vlen nga 17 Mars deri më 19 Prill, 2020 përfshirë.

3. Të gjitha llojet e institucioneve hotelierike janë të ndaluara.Kjo nuk vlen për mensat e ndërmarrjeve, si dhe sallat e ngrënies dhe institucionet nga ora 6:00 e mëngjesit deri në 3:00 pasdite, në të cilat ushqimet kryesisht dorëzohen për vend. Dorëzimi i ushqimit për marrje ose shpërndarja janë gjithashtu të përjashtuara; kjo është e lejueshme në çdo kohë. Duhet të sigurohet që distanca midis të ftuarve të jetë së paku 1.5 metra dhe të mos ketë më shumë se 30 persona në dhoma. Hotelet janë gjithashtu të përjashtuar, me kusht që vetëm mysafirët gjatë natës të jenë të kujdesur për të. Kjo vlen nga 18 Mars deri më 30 Mars 2020, përfshirë.

4. Ndalohet hapja e dyqaneve me pakicë të të gjitha llojeve.Kjo nuk përfshin dyqanet ushqimore, dyqanet e pijeve, bankat, farmacitë, farmacitë, dyqanet e furnizimit mjekësor, optikët, profesionistët e kujdesit të dëgjimit, degët e Deutsche Post AG, furnizimet e kafshëve, DIY dhe qendrat e kopshtit, stacionet e benzinës, automjeti Punëtori, pastrues të thatë dhe tregtim në internet. Autoritetet administrative të rrethit mund të kërkojnë, sipas kërkesës, leje të jashtëzakonshme për biznes tjetër që është absolutisht i nevojshëm për furnizimin e popullatës, për aq sa kjo është e justifikueshme në raste individuale, nga pikëpamja e ligjit për mbrojtjen e infeksionit. Hapja e qendrave tregtare dhe dyqaneve lejohet vetëm për përjashtimet e përmendura në Seksionin 4. Kjo vlen nga 18 Mars deri më 30 Mars 2020, përfshirë.

5. Nëse një hapje sipas numrit 4 lejohet të furnizojë popullatën me mallra ekzistenciale, koha e hapjes ndryshon nga 3 LadSchlG:
a. në ditët e punës nga 6 e mëngjesit deri në orën 10 pasnesër.
b. të dielave dhe festave publike nga ora 12 pas dite deri në orën 6 pasnesër.
Kjo vlen nga 18 Mars deri më 30 Mars 2020, përfshirë.

Këto masa u përcaktuan në një vendim të përgjithshëm nga Ministria e Shëndetit dhe e Kujdesit të Shtetit bavarez dhe Ministria e Shtetit bavarez për familjen, punën dhe çështjet sociale.

Konferenca e sotme për shtyp me kryeministrin Dr. Markus Söder, Ministri i Brendshëm Joachim Herrmann, Ministri i Ekonomisë Hubert Aiwanger dhe Ministrja e Shëndetësisë Melanie Huml mund të thirren në internet në https://youtu.be/t1RbLweo1d8

Mbrojtja e të dhënave është e rëndësishme për ne. Prandaj do të donim të theksonim që Kancelaria e Shtetit bavarez përpunon të dhënat personale. Mund të gjeni më shumë informacion në: http://q.bayern.de/datenschutzhinweise.

Published by amurati

I am a software developer, translator and poetry writer soon also a novel to be turned into a movie

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: